آخرین اخبار

تاریخ : 29. آذر 1395 - 11:05   |   کد مطلب: 31692
کرمان میزبان جشنواره سفره ایرانی/آب گوشت امام حسین (ع) ثبت ملی می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنای دستی و گردشگری استان گفت: از اول تا سوم دی‌ماه شاهد برگزاری این رخداد مهم فرهنگی و گردشگری در کرمان هستیم. برگزاری چنین جشنواره‌هایی موجب معرفی هر چه بیش‌تر قابلیت‌ها، جاذبه‌ها و پتانسیل‌های تاریخی و فرهنگی استان می‌شود .

به گزارش زنان کویر ، به نقل از شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان؛ محمود وفایی در کنفرانس خبری جشنواره‌ی سفره‌ی ایرانی منطقه‌ی پنج کشوری به میزبانی استان کرمان با اشاره به این‌که این برنامه با هدف معرفی غذاهای سنتی و خوراک‌های اصیل ایرانی در سطح ملی برگزار می‌شود، افزود: قرار بود برای برگزاری جشنواره‌ی سفره‌ی ایرانی، منطقه‌بندی شود و سایر استان‌ها با محوریت چند استان‌ مشخص در جشنواره شرکت کنند.

وی ادامه داد: اول قرار بود استان یزد، محور و میزبان منطقه‌ی پنج کشور باشد، اما با توجه به این‌که همه‌ی شواهد و دلایل تاریخی گواه بر این است که استان کرمان همواره مرکز و کانون تحولات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی این منطقه از کشور بوده و به‌دلایل متعدد مردم‌شناسی باید استان کرمان به‌عنوان میزبان منطقه‌ی پنج کشور انتخاب می‌شد و ما روی این موارد تاکید کردیم که خوش‌بختانه این مهم محقق شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: از اول تا سوم دی‌ماه شاهد برگزاری این رخداد مهم فرهنگی و گردشگری در کرمان هستیم.
وفایی بیان کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی موجب معرفی هر چه بیش‌تر قابلیت‌ها، جاذبه‌ها و پتانسیل‌های تاریخی و فرهنگی استان می‌شود و جشنواره‌ی سفره‌ی ایرانی بهانه‌ای است که فرهنگ غذایی ازرشمند کرمان را به سایر استان‌ها و در عرصه‌ی ملی مطرح کنیم.
وی با انتقاد از این‌که غذاهای سنتی ما امروز مهجور شده‌اند و بسیاری از خانواده‌ها گرایش زیادی به استفاده از غذاهای ناسالم پیدا کرده‌اند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد، گفت: یکی از اهداف ما در برگزاری جشنواره‌ی سفره‌ی ایرانی این است که در ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای سنتی‌مان بیش از پیش بکوشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یادآور شد: غذاهای سنتی یکی از جاذبه‌های گردشگری ما محسوب می‌شود.
وی در توضیح این‌که چه‌طور خوراک می‌تواند جاذبه‌ی گردشگری باشد، گفت: وقتی گردشگر به یک منطقه می‌رود یکی از عناصری که خیلی برایش مهم است، غذاست؛ غذاهای سنتی به‌عنوان یک خرده‌فرهنگ است که در طول تاریخ موجب پیوند تاریخ و فرهنگ مردم بوده است.
وفایی ادامه داد: بخش مهمی از ادراک گردشگران از مقصد مورد بازدیدشان، خوراک و غذاهای سنتی و محلی آن منطقه است که در ذهن گردشگر باقی می‌ماند.
وی تاکید کرد: ما به‌دنبال این هستیم که از چنین فرصت‌هایی برای معرفی بیش‌تر مولفه‌های مهم مردم‌شناسی استان استفاده کرده و غباری که سال‌های سال بر چهره‌ی گردشگری استان نشسته را پاک کنیم.
وفایی خاطرنشان کرد: روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تغییرات به وجود آمده، موجب تحول حوزه‌ی گردشگری کشور و استان شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان کرد: با توجه به قابلیت‌های استان در هر سه حوزه‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، هنوز راه زیادی داریم که استان را به جایگاه شایسته‌ی خود برسانیم.
وی یادآور شد: استان کرمان با پنج اثر و هفت پرونده‌ی ثبت جهانی، در قله‌ی ثبت آثار جهانی ایستاده است.

آب‌گوشت امام حسین ثبت ملی می‌شود
وفایی افزود: تعصب خاصی روی قابلیت‌های گردشگری استان داریم و روی آن تاکید کرده و می‌کنیم تا بتوانیم گردشگری استان را به جایگاه شایسته‌ی خود برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان کرد: به‌دنبال ثبت ملی آب‌گوشت خوش‌مزه‌ی امام حسینی هستیم که بسیار معروف است و ارزش غذایی بالایی هم دارد.
وی افزود: هم‌چنین در تلاش برای ثبت شیرینی‌های پنج‌گانه‌ی استان ازجمله قوتو، کلمپه، کماچ سهن، سوهان زرند و مسقطی سیرجان هستیم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

منهاج
زنان کویر